tiistai 31. joulukuuta 2013

Sääennuste voi ulottua kuukaudenkin päähän

Kuluvan talven aikana olen seurannut sääennusteita aikaisempaa tarkemmin. Matalapaineita seuraamalla on voinut ajoittaa mm. ulkoilut. Verkosta voi löytää paitsi tarkat muutaman päivän ennusteet myös pitkän ajan säätiedotuksia. YLE näyttää mielestäni todella selkeästi sään kolmen tunnin jaksoissa.

10 päivän ennuste löytyy ihan suomen kielisenä Forecan sivuilta. Kyseinen ennuste pitää mielestäni melko hyvin paikkansa. Paikkakuntaa voi vaihtaa ja tutkia myös matkakohteen säätä.

Forecalla on myös 15 vuorokauden ennuste. Parin viikon päähän ulottuvana se ei lupaa olevan tarkka loppupäästä. Tämä ei haittaa. Nk. suursäätilaa voi kyttäillä, josko olisi tulossa isompia muutoksia suuntaan tai toiseen.

Accuweather.com menee em. ennusteita pidemmälle. Ennuste ulottuu kuukauden päähän ellei pidemmällekin, kun painaa kohdasta month (= kuukausi). Koska aikajänne on noinkin pitkä, kannattaa suhtautua ennusteeseen varauksella.

WSI.com julkaisee peräti kolmen kuukauden ennusteita Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa varten. Oikeastaan kysymys on uutisesta, joka kertoo lyhyesti, onko tulossa kylmempää vai lämpimämpää kuin normaalisti. Näitä uutisia kannattaa etsiä seuraavasta osoitteesta: http://wsi.com/news-scheduled-forecast-releases.htm .


1 kommentti:

  1. Ylellä uudet sääsivut kehitteillä: http://tutustu.yle.fi/saa/

    VastaaPoista