perjantai 6. joulukuuta 2013

Bitcoin sopii hyvin verkkokauppaostoksiin - jopa mobiilisti

En halua käyttää luottokorttiani, kun asioin koti- tai ulkomaisissa verkkokaupoissa. En luota. Se on se syy. Kun kohta saadaan Helsinkiin automaatti, jonka avulla voi muuttaa euroja bitcoineksi (on niitä muitakin virtuaaluvaluuttoja toki olemassa), haluan kokeilla maksamista verkkokaupoissa Bitcoinien avulla.

On tottakai muistettava se seikka, että Bitcoinin arvo muuttuu ja rysäys alaspäin voi tulla milloin vain. Mutta siis kertakaikkiaan olisi kätevää selata bussissa vaikkapa Adafruit Industries -yrityksen mobiilisivuja ja valita sieltä jotakin pientä ostoskoriin. Sitten vain kassalle ja maksamaan kännykän Bitcoin-lompakosta. Kuitti tulisi heti perään sähköpostiin ja paketti lähtisi New Yorkista Manhattanilta saman tien. Ehkä paketin kulkua voisi vielä seurata. Edit: Adafruit tosiaan ottaa vastaan Bitcoineja.

Haluan em. systeemin. Ehkä se arkea monelle, mutta ei minulle. Itselleni tärkeää on ostamisen helppous (mobiili), maksamisen turvallisuus (Bitcoin) ja toimitusnopeus (raha perillä heti -> paketti matkalle välittömästi). Jos tuo ketju ei toimi, on hidas tms., pidän rahat itselläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti