sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tältä näyttää AndrOpen Office Nexus 7 -tabletissa

Huomasin, että vanha kunnon OpenOffice on saatavilla Googlen Play-kaupassa nimellä AndrOpen Office. Päätinpä heti kokeilla sitä Nexus 7 (2012) -tabletissa. Luin etukäteen "alkupaloiksi" englanninkielisen artikkelin, jossa varoiteltiin, että OpenOfficen vanha käyttöliittymä ei oikein toimi kosketusnäytöllä. Näin tosiaan on. Seitsemän tuumaa on aivan liian vähän tälle ohjelmistolle.

Hassua on se, että AndrOpen Office asentuu myös Android-matkapuhelimeen, jossa ohjelmisto on täysin käyttökelvoton pienen näytön takia. En pääse kokeilemaan kymmentuumaista Android-tablettia AndrOpen Officella. Epäilen tosin, että sekään ei ole ratkaisu. AndrOpen Officen käyttöliittymää ei kerta kaikkiaan ole suunniteltu kosketusnäyttöä varten.

Oikeastaan AndrOpen Officen ilmestyminen tableteille on siksi hyvä asia, että näin saadaan keskustelua siitä, millaiset käyttöliittymät ovat toimivia tabletissa. Myös ajatukset siitä, onko Officen tapaisilla ohjelmistoilla tulevaisuutta tableteissa, ovat tervetulleita. Apple tarjoaa omia iWork (Pages, Numbers ja Keynote) - ja iLife -ohjelmistojaan iPadiin. Apple on onnistunut lähestymisessään. Tämä on saavutettu karsimalla ominaisuuksia tablettikäyttöisissä sovelluksissa. Microsoft puolestaan ei ole tehnyt juuri mitään Officessaan tablettien hyväksi. Google hankki jokin aika sitten QuickOfficen, jota jakaa Android- ja iOS-alustoille ilmaiseksi. Paineet ovat selkeästi Microsoftilla. Seuraavan Officen pitää tukea Windowsia, iPadia ja Androidia niin sormella kuin hiirellä käytettynä. Siinä on haastetta.

AndrOpen Office sisältää paljon ominaisuuksia, jotka ovat toimivat hyvin työpöytäkäytössä. Ohjelmisto on ilmeisesti siirretty sellaisenaan tabletille eikä se ole hyvä ratkaisu. Varmaankaan mitään muuta ei ole ollut tehtävissä. Ollaan tyytyväisiä, että käännöstyö on nyt valmis ja jäädään odottamaan, mitä muutoksia mahdollisesti nähdään AndrOpen Officen käyttöliittymässä, jotta tablettikäyttö helpottuu.

Edit: katso tämä linkki, joka vie AndrOpen Officen kotisivulle: http://andropenoffice.blogspot.fi/

AndrOpen Office Nexus 7 (2012) -tabletissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti