maanantai 16. joulukuuta 2013

Vaihdoin euroja bitcoineiksi Levykauppa Äx:ssä Helsingin Asematunnelissa - näin se käy

Levykauppa Äx Helsingin Asematunnelissa on ottanut käyttöön Euroopan ensimmäisen bitcoin-automaatin. Kävin kokeilemassa laitetta. Sain oikein ystävälllistä opastusta ja siten kännykkälompakossa on nyt bitcoineja viiden euron edestä.

Halusin nimenomaisesti kokeilla palvelua Windows-puhelimella, koska ne ovat yleisiä Suomessa ja koska aina kuulee sanottavan, että vain iPhonella ja Androidilla voi kokeilla uusia asioita.

  • Ensin luotiin lompakko tai oikeastaan "pankkitili" osoitteessa blockchain.info. Minun piti keksiä salasana ja syöttää sähköpostiosoitteeni. "Tilini" www-osoite talletettiin www-selaimen suosikeihin.
  • Seuraavaksi (muistaakseni) avasin kännykästä tilini, jotta näin, että se toimi. Samalla näytin kännykästä tilini QR-koodia automaatille, joka luki QR-koodin. Nyt automaatti oli valmis vastaanottamaan euroseteleitä. 
  • Syötin viiden euron setelin ja hyvin pian (vain sekuntien kuluttua) tapahtui transaktio. Eurot olivat muuttuneet bitcoineiksi ja näkyivät kännykkälompakossani. Vaihtokurssi oli sellaiset 600 € ja risat (tarkkaa kurssia en painanut mieleeni, koska vaihtamani euromäärä oli pieni).
Kyselin tämän jälkeen, miten ostaminen tapahtuu. Levykauppa Äx myy levyjä ja ne voi maksaa ei vain euroilla vaan myös bitcoineilla. Sain kiitettävästi tietoa. En kuitenkaan ollut ostamassa levyjä, joten päätin jättää jotain seuraavaankin kertaan.

Hyvä asia on se, että pääsen kuulemma tietokoneen www-selaimella lompakkooni. Huonona pidän sitä, että nyt saa jännittää rahojensa puolesta. Ne voidaan ryöstää eikä kukaan tai mikään taho maksa niitä minulle takaisin (vrt. 100 000 € talletussuoja pankissa).

Bitcoin-vaihto sujui ilman mitään ongelmia ja oli aivan "success". Nyt jäädään odottamaan, kuinka suosittuja automaatista ja bitcoineista tulee.

Levykauppa Äx löytyy Helsingin Asematunnelista

Bitcoin-automaatti

Sain opastusta kädestä pitäen,
säännötkin olivat saatavilla

Kännykkälompakossa on
nyt bitcoineja
1 kommentti:

  1. Australialaisesta automaatista voi myös lunastaa bitcoininsa takaisin dollarisekkinä: http://www.diamondcircle.net/Products.html

    VastaaPoista