maanantai 30. joulukuuta 2013

LibreOffice toimii nyt iPadin ja Chromebookin selaimissa pilvipalveluna

LibreOfficea voi kokeilla iPadin tai Chromeboookin avulla pilvipalveluna osoitteessa https://www.rollapp.com/LibreOffice . Sisään kirjaudutaan Google Drive-, Yahoo-, Twitter- tai Facebook-tunnuksilla. Sitten voidaankin valita sovellus, jolla halutaan työskennellä.

Tallentaminen onnistuu, jos käyttäjä suostuu kirjautumaan Dropboxiin, Google Driveen, Boxiin tai 4Shared:iin ja samalla antamaan Rollapp.com:lle oman pilvipalvelunsa kaikkien tiedostojen lukuoikeudet. Vaikka tiedänkin, että tiedostoni eivät ole kovinkaan hyvässä tallessa erilaisissa pilvipalveluissa, en päästänyt Rollapp.com:ia pilveeni. Niinpä tallentaminen jäi tekemättä. Em. lisäksi 14 päivän päästä alkaa näkyä mainoksia. Ei kai vain kirjoittaminen keskeydy mainoksen takia kuten vaikkapa Spotify:n ilmaisversiossa?

LibreOffice toimi samalla tavalla niin iPadissa kuin Chromebookissa. Ainoa ero oli iPadin kosketusnäyttö. LibreOfficea oli vaikea käyttää sormella. Käyttöliittymä on tarkoitettu hiiriohjaamiseen. Mielestäni Open/LibreOfficen käyttöliittymää on kehitettävä, jos ohjelmisto aikoo säilyä nykyisillä ja tulevilla tietokone- ja tablettimarkkinoilla.

Ensin piti kirjautua oikeasta yläkulmasta

Vaihtoehdot kirjautumiseen

Aloituksesta 14 päivää mainoksetonta aikaa jäljellä

En päästänyt Rollapp.com:ia pilveeni

Ei tallennusta, kun en päästänyt pilveeni

Ja sama iPadissa

Sisäänkirjautuminen onnistui Safarissa

Kirjoittaa voi, jos on hyvää tahtoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti