maanantai 16. joulukuuta 2013

Mikä rauta voisi olla yhteensopiva runsaan vuoden päästä julkaistavan Windowsin kanssa?

Huhujen mukaan keväällä 2015 julkaistaan seuraava Windows-versio. Miten tuohon voisi valmistautua? Millaisia tehoja tai ominaisuuksia tietokoneessa / tabletissa / hybridi-laitteessa tulisi olla, jotta voisi olla varma yhteensopivuudesta? Näyttää siltä, että vaikka uusia versioita Windowsista julkaistaan yhä useammin, maailma Microsoftin ympärillä muuttuu vielä nopeammin.

Ei ole pakko olla mukana kaikessa uudessa. Jos omistaa tietokoneen, joka edelleen toimii ja jossa on asennettuna Windows 7, ei tarvitse tehdä mitään. Päivityksiä on saatavana jopa vuoteen 2020 saakka. Näin ajatellaan hyvin useassa kotitaloudessa ja etenkin yrityksissä. Vastahan moni "Matti Myöhäinen" on jättämässä Windows XP:n ja siirtymässä Windows 7 -versioon.

Windows 8:n ja 8.1:n omistajat lienevät heitä, jotka ovat kiinnostuneita vuoden 2015 Windowsista. Nämä käyttäjät myös omistavat uusimman raudan. Kuinka kauan Windows 8.1 saa päivityksiä Microsoftilta? Vanheneeko 8.1 aiemmin kuin 7? En osaa vastata noihin kysymyksiin.

Yksi tietokone on hyvin epäyhteensopiva Windowsin kanssa. Se on Mac. Vaikka Windows 7, miksei myös 8 ja 8.1 toimivat melko hyvin Macissa, syy löytyy käyttäjistä. Aito maccari ajaa koneessaan Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Uuden tulokkaan alku ei siis näytä kovinkaan ruusuiselta. On jälleen yksi uusi suu ruokittavana. Siinä missä Apple kerää Mavericks-käyttäjät yhden käyttöjärjestelmän ääreen, Microsoft sen kuin venyttää kuminauhaa. Ai niin, sitten on vielä Google. Kirjoitan tätä juttua Samsungin valmistamalla Chromebookilla, jossa käyttöjärjestelmänä toimii Chrome OS. Hyvin toimii ja päivittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti