torstai 12. joulukuuta 2013

Mikä on Jolla-puhelimen katuhinta?

Jolla-puhelimia voi pikkuhiljaa alkaa ostaa DNA-kaupoista. Tämä tarkoittaa, että kyseisiä puhelimia ilmestyy myös nettikirpputoreille. Johan niitä on jo muutamia tullut bongattuakin. Hinnat ovat tähän saakka olleet tasoissa niin uudella kuin käytetyllä Jolla-puhelimella.

On mielenkiintoista nähdä, mille hintatasolle käytetty Jolla-puhelin asettuu. Jos uusia malleja ei kovin nopeasti julkaista, hinta voi pysytellä korkeanakin. Esim. edullinen Nokia Lumia 520 vei monen kuluttajan huomion ja siinä vaiheessa muut kalliimmat Lumia-mallit jäivät kauppojen hyllyille. Jos Sailfish-käyttöjärjestelmä päivittyy asiallisesti, Jolla-puhelin voidaan kokea luotettavaksi vehkeeksi ja tällä on merkitystä puhelinta myytäessä. Monia asia siis vaikuttaa käytetyn puhelimen hintaan.

Mikä voisi olla oma nk. "kipurajani"? Mitä olisin valmis maksamaan Jollasta? Koska en suorastaan kuolaa kyseistä puhelinta, haluan maksaa siitä vain vähän. Oma näkemykseni on, että kaikille pitää tarjota mahdollisuutta päästä edullisesti kiinni älypuhelimeen. Siksi esim. Firefox OS -pohjaiset low-end-puhelimet ovat tärkeä osa älypuhelinmarkkinaa. Jolla-puhelin maksaa uutena peräti 399 €. Sanotaanko vaikka tuollaiset 150 €. Sen verran voin maksaa Jollasta. Hah, toteaa joku lukija. Juuh, odotan aikani. Vuoden päästä katsotaan uudestaan, mikä on tilanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti