maanantai 30. joulukuuta 2013

Mikä firma ehtisi ensimmäisenä älytekkareihin?

Uuden ja entistä suuremman television hankinta on edessä. Vanha on LG 32" HD Ready ja ikääkin lienee 7-8 vuotta. Kertakaikkiaan ikänäkö ja katseluetäisyys yhdessä sanelevat ehdot; pitää olla paljon tuumia!

Ei ole homma eikä mikään käydä kaupassa tempaisemassa uusi töllö. En kuitenkaan haluaisi tehdä sitä vielä. Haluaisin odottaa suurten ja perinteisten tietotekniikkafirmojen älytelevisioita. Olisi mielenkiintoista valita televisio Googlen, Applen ja Microsoftin kesken. Sen sijaan en välittäisi nähdä mitään sinisiä kuoleman ruutuja tai kehoituksia kaivaa luottokortti esiin, jotta television katsominen voi jatkua.

Olen toki kokeillut AppleTV-laitetta ja Chromecastia. Ne ovat hyviä ja toimivia laitteita. Kaipaan kuitenkin kokonaista tietokonetta television sisään. Nykyisissä televisioissa toki näin on, mutta näkemäni ja kokemani toteutukset ovat lähinnä järkyttäneet. Niin hitaita ja rumannäköisiä palvelut (vaikka www-selain) ovat älytelevisioissa.

Veikkaan, että 3-5 vuoden kuluttua kirjoitan, miten telkkarin voi "rootata" ja vakiokäyttöjärjestelmän tilalle asentaa kevyemmän ja nopeamman käyttäjien ylläpitämän käyttöjärjestelmän. Tähän saakka suuret nimet (Google, Apple ja Microsoft) ovat vältelleet sitoutumista älytelevisioon. Rahastaminen on kuulemma vaikeaa. En tarkoita television myyntihintaa vaan palveluista perittäviä maksuja. Mielestäni riittää, että yksi iso nimi lähtee liikkeelle. Sitten muutkin tulevat mukaan. Microsoft se ensimmäinen ei sitten ole ;D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti