tiistai 17. joulukuuta 2013

Windows tosiaan on oppositiossa - ainakin meidän kotona

Mietin tuossa, mitä tietokoneita käytämme kotona. Tässä on listaa:

  • Vaimolla oli vielä kaksi viikkoa sitten vanha Applen Mac Mini, josta hän tykkäsi, koska laite oli mutkaton. Myimme Minin, kun siitä vielä sai rahaa. Nyt on mietinnässä, mitä vaimolle seuraavaksi.
  • Tyttärellä on käytössä vanha MacBook. Akku on kuollut ja YouTubea katsoessa laite tuulettaa, minkä kerkiää. Uutta Maccia tytär on hinkunut jo jonkin aikaa.
  • Itselläni on puolestaan hankittuna käytetty Chromebook, jossa näppäimistö on saksalainen vaan eipä ole haitannut. Tämäkin blogikirjoitus syntyy Chromebookin avulla.
  • Työpaikan puolesta on kannettava ja siinä Windows.

Miksi sitten emme pärjää yhdellä Windows-kannettavalla tietokoneella? Vastaus on, että tulisi ruuhkaa. Töitä tehdään nykyään vähän siellä ja täällä vähän silloin ja tällöin. Vermeiden tulee olla aina valmiina ja niitä tarvitaan useita. Äskeinen lista ei muuten sisältänyt edes tabletteja ja älypuhelimia.

Miksi emme käytä Windowsia vaan muita käyttöjärjestelmiä? Kotikäyttö rajautuu tällä hetkellä paljolti kaikenlaiseen viihteeseen. Se yksi Windows-kannettava sisältää Microsoft Officen, mutta tekstiä ja taulukoita voi luoda ja editoida myös vaikkapa Google Docsilla. Niinpä Mac OS X ja Chrome OS ajavat kotona saman asian kuin Windows.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti