lauantai 7. joulukuuta 2013

Ensi viikolla kokeilen Miracastia

Windows 8.1:n tukema Miracast-tekniikka tulee käyttööni ensi viikolla Netgear PTV3000 -mediatoistimen myötä. Sellainen löytyi käytettynä Tori.fi -nettikirpputorilta. Uutena olisi maksanut Verkkokauppa.com:ssa satasen.

Ideana on siirtää joko kännykän, tabletin tai kannettavan tietokoneen näyttö televisioon tai miksei myös heittimeen. Miracast on keksitty vastavoimaksi AppleTV:lle ja Chromecastille, jotka toimittavat samaa asiaa Miracast-laitteiden kanssa. Kaikki ovat siis mediatoisitimia.

Kerjään vaikeuksia ja niitä tulen saamaan. Vaikka Miracastin piti olla standardi, laitteet eivät keskustelekaan keskenään ja näin liian usein ainakin verkkokeskustelujen perusteella yhteys jää syntymättä ja kuva siirtymättä. Onneksi Nexus 4 -älypuhelin on sentään sertifioitu niin, että se toimii Miracast-laitteen kanssa. Niinpä saataan saada kännykän ssovelluksia näkymään televisiossa. Toivon, että myös Windows 8.1 suostuisi yhteistyöhön Netgearin kanssa. Pannaan peukut pystyyn!

Hyvä idea tuntuu vesittyvän. Miracast ei toimi, koska erilaisten laitteiden suunnittelijoita ja tekijöitä on niin paljon. Olo on kuin PC:n alkuaikoina. Ei ollut yhteensopivuutta. Rasittaa, sillä eihän Miracast-mediatoistinta voi viedä neuvotteluhuoneeseen, jos yhteys syntyy vain pomon kannettavaan. Chromecast kyllä toimii, mutta vaatii Chrome-selaimen. AppleTV rajoittuu Applen kannettaviin. Plääh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti