sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Uusi rahapeli peittoaa kaiken maailman lotot - spekuloi bitcoinilla

Jokin aika sitten (viikko?) yksi bitcoin vastasi yli tuhatta dollaria. Kun äsken kurkistin tilanteen, tonnista oli tultu arvoon 700 $. Paljon oli kirjoituksia silloin, kun bitcoin oli jyrkässä nousussa. Nyt on hiljaisempaa.

Ehkä juuri tässä vaiheessa kyseiselle valuutalle on tyypillistä suuri vaihtelu. Halutaan tehdä RAHAA eli euroja. Tämä tarkoittaa, että bitcoinin annetaan sukeltaa oikein kunnolla. Sitten niitä tankataan ja jäädään odottamaan uutta nousua. Tuossa hommassa ei juuri älykkyyttä tarvita. Kunpa Helsinkiin tulisi pian automaatti, jolla voi vaihtaa euroja bitcoineiksi. Pääsisi kansakin kokeilemaan ja spekuloimaan kuten kunnon kasinotaloudessa kuuluu tehdä.

Lasketaanpa. Ostetaan kännykän lompakkoon kaksi bitcoinia. Hintaa tulee vaikkapa 500 € (tämä tarkoittaa kurssi 1 bitcoin = 250 €). Tarvittaisiin siis kunnon romahdus ja aallonpohjassa tehty valuuttakauppa. Myydään pois, kun yksi bitcoin maksaa 1000 $. Vähennyslaskulla: 2000 $ - 500 $ = 1500 $ eli n. 1150 €. Mitään veroja ei mene (verottajako se siellä lukee tätä kirjoitusta?). Toimituskuluja voi toki joutua maksamaan. En sitten tiedä, kuinka ja missä nuo bitcoinit voi vaihtaa takaisin euroiksi kätevästi. Kerro sinä lukija minulle tuo.

Siitä nyt vaan lottoamaan ja odottamaan vaikkapa matkarahoja. Raha-automaattiyhdistys kyllä jää nuolemaan näppejään ja kiristelemään hampaitaan. On syntynyt ihan uusi koko kansan rahapeli!

1 kommentti: