sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Applen ensi viikon julkistusta voi seurata monella tavalla

Apple julkistaa ensi viikon tiistaina todennäköisesti iPhone 6 -puhelimen ja iWatch-älykellon. Täällä koti-Suomessa tilaisuutta voi seurata monella tavalla.

  • Jos omistaa Applen laitteen, on mahdollista seurata lähetystä suorana. Olen katsonut edellisellä kerralla julkistuksen iPad Ministä. Streamin osoitteen noukin verkosta vähän ennen lähetystä. Apple TV:n avulla on myös mahdollista nähdä ja kuulla. Etuna on, että lähetys näkyy suurena television ruudulta. Streamin osoite löytyy Apple TV:n kuvakkeista.
  • Toinen tapa on seurata jotain tekstipohjaista lähetystä. Tekniikka on sellainen, että paikan päällä siellä jossain USA:ssa istuu toimittaja, joka ottaa kuvia ja kirjoittaa jatkuvasti lyhyitä lauseita, jotka ilmestyvät kotikoneen ruudulle lähes reaaliaikaisesti. Tällaista palvelua tarjoavat mm. MacRumors ja Engadget.
  • Kolmas on se perinteinen tapa. Seuraa vaikkapa uutispalvelua lite.ampparit.com. Monet suomalaiset uutistalot raportoivat Applen uusista tuotteista.

Miksi ihmeessä Applen tilaisuus on niin tärkeä, että sitä pitää seurata suorana lähetyksenä? No sehän on mukavaa hömppää, viihdettä. Koska en omista yhtään Applen osaketta, ei ole mitään jännitettävää, minne Applen pörssikurssi suuntaa julkistuksen jälkeen. Voin ottaa nk. "lunkisti". Onhan tuo Applen tilaisuus vaihtelua siihen tavanomaiseen uutistuuttiin, jota saadaan nähdä ja kuulla akselilla MTV3-YLE.

1 kommentti:

  1. Jos ei Applen laitetta omista, niin ei muuta kuin tänne katsomaan, he välittävät Applen videostriimin:
    http://www.ustream.tv/ltktv

    VastaaPoista