sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Miksi halpa tikku-Android voi tehdä Microsoftin ponnistukset turhiksi?

Hankin jokin aika sitten Android-pohjaisen mk-808-tietokoneen. Laite on tulitikkurasian kokoinen (katso kuvat alla). Silti Android 4.x.x toimii sukkelasti 1 GHz:n ARM-prosessorin ja 1 Gt:n RAM-muistin avulla. Se ei ole koosta kiinni.

Äkkiseltään kyseiselle tietokoneelle saattaa olla vaikea keksiä mitään hommaa. Olen asentanut mk-808 -koneeseen mm. XBMC-sovelluksen ja katsonut sen avulla eri uutiskanavia.

Maailma muuttuu ja niinpä väitän, että kuvan pikkuinen Android-tietokone voi haastaa jopa suuren Microsoftin ja mennä heittämällä jättiläisen ohi. Miten se voisi olla mahdollista? Mieti, kuinka suosittu Android-alusta nykyään on. Sehän on mobiilimaailman Windows. 85 % kaikista älypuhelimista toimii Androidin avulla.

Ok, Android on suosittu. Mitä sitten? Sitä vaan, että halutuimmat ja kuumimmat sovellukset (nykyään sanotaan kai appi tai appsi) julkaistaan kahdelle alustalle. Ne ovat iOS (Applen puhelimissa) ja Android. Windows Phone jää nuolemaan näppejään puhumattakaan Windowsista tietokoneessa.

Mk-808 pääsee Googlen Play-kauppaan ja voi ajaa kuumimpia hottiksia. Todellako tämä onnistuu minun mk-808:lla? Toisinaan kyllä, mutta ei ihan aina. Riippuu vähän siitä, mitkä vaatimukset appiin on asetettu. Esimerkiksi Android-versioni mk-8080:ssa saattaa olla liian vanha. Silloin on äkkiä siirryttävä Android-puhelimen ääreen ja toivottava parasta :D.

Se Googlen toinen käyttöjärjestelmä Chrome OS sai juuri ensimmäiset neljä Android-sovellusta. Siis Google ryhtyi siirtämään Play-kaupasta sovelluksia kännykkäpuolelta Chromebookiin! Lue tästä minun blogistani! Voitte vain kuvitella, mikä vihreä kateus Microsoftin johtajan Nadellan kasvoille ilmestyy, kun jokin hottis-softa ilmestyy samaan aikaan SEKÄ Androidille ETTÄ Chrome OS:lle.


Android 4.x.x meidän 32" -televisiossa

Sorry tuo pöly töllön takana.
Mk-808 on tuo pieni musta rasia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti