torstai 25. syyskuuta 2014

Ensi viikolla jännitetään uutta Windows-versiota

Nyt se on varmaa. Windows 9 (nimeä ei ole vahvistettu) julkistetaan ensi viikolla syyskuun lopulla. Suoraa videolähetystä ei tulla näkemään. Ollaan tiedotusvälineiden armoilla. Esimerkiksi Googlen Amerikan uutissivuilta osoitteessa news.google.com voi yrittää kuikuilla, mitä Microsoft kertoo uudesta käyttöjärjestelmästään.

Kerrotaan myös, että lokakuun alussa olisi tulossa jakoon kokeiluversio kaikille innokkaille. Toivottavasti tämä pitää paikkansa. Jännitystä riittää tässäkin asiassa. Aiemmin kuluvalla viikolla huhuttiin, että uusi Windows tulee saataville ainoastaan 64-bittisenä. Olen varannut Windows 8/8.1 -koneeni, jossa on 32-bittinen Windows, testikoneeksi. Saapa nähdä, onko Microsoftilla varaa pudottaa 32-bittiset koneet pois tuettujen listalta. Kuulostaa ihan Applelta!

Mikähän mahtaa olla Microsoftin markkinointityyli tällä kertaa? Tehoaako vaatimaton "tämä-nyt-on-vaan-tällainen" tapa kuluttajiin? Windows 8:n kun piti olla niin sorminäppärä ja koko maailman tätä nykyä yhtä kosketusnäyttöä. Microsoftin uho oli viime kerralla kova.

Uusi Windows on tervetullut, mutta kenelle se on tarkoitettu. Suuri osa käyttäjistä on jämähtänyt "seiskaan". Vain Windows 8/8.1 -käyttäjät haluavat "ysin", jotta saavat Start-valikkonsa takaisin, eikä heitä "kasilaisia" ole paljon. Vaan kohta meillä on yksi innokas Windows 9 -esiversion kokeilija, joka raportoi uusista ja ei-niin-uusista ominaisuuksista tänne blogiin ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti