maanantai 15. syyskuuta 2014

iPhone 6 on tekniikaltaan kuin Nexus 4

Nexus 4 -älypuhelin on vuosimallia 2012. Sain vinkin, että juuri julkaistu iPhone 6 yltää juuri ja juuri samoihin teknisiin lukemiin kuin Nexus 4. Voit itse katsoa tämän kuvan, jossa kahden em. puhelimen "specsit" ovat näkyvillä.

Satun omistamaan Nexus 4 -puhelimen ja olen siihen hyvin tyytyväinen. Olen asentanut Androidin tilalle Firefox OS:n ja CyanogenModin. Odotan Sailfish OS:n saapumista Nexus 4:lle. Myös Ubuntu Touch on asennuslistalla. Puhelin on siis paitsi melko nopea myös monipuolinen, kun se huolii sisuksiinsa monia Linuxiin pohjautuvia mobiilikäyttöjärjestelmiä.

Vaan mielestäni Nexus 4:sta ja iPhone 6:sta ei voi verrata toisiinsa pelkästään "specsien" eli laitetietojen avulla. Miksi en löydä mainintaa siitä, miten raskas Android-käyttöjärjestelmä on? Jokin syyhän siihen pitää olla, että nimenomaan Android-puhelimissa on mm. prosessorien ytimiä enemmän kuin yhden käden sormia. Entä onko iOS, joka on käsittääkseni kevennetty OS X, paljonkin kevyempi kuin Android? Mistä tällaisen tiedon voisi lukea?

Toisaalta se ei ole tyhmä joka myy vaan se, joka ostaa. iPhone 6:n on tarkoituskin alkaa "lägäämään" ja himmailemaan aika piankin. Tilalle tulee iPhone 7. Niin se vain menee. Jatkan Nexus 4:n käyttöä vapaa-ajalla (ja työpuhelimena on se iPhone 4S, köh).

Asensin CyanogenMod:n! Lue lisää tästä linkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti