lauantai 6. syyskuuta 2014

Lisättyä todellisuutta Cheekin kanssa

Jokin aika sitten Helsingin olympiastadionin liepeillä oli kenellä tahansa mahdollisuus päästä kuvaan Cheekin (suomalainen rap-artisti) kanssa. Tämän mahdollisti tekniikka nimeltä lisätty todellisuus (engl. Augmented Reality, AR).

Innokkaat fanit jonottivat telttaan, jossa otettiin kuva, joka puolestaan ladattiin tietylle www-sivulle. Konsertin jälkeen kuvan saattoi itse noutaa webistä ja katsella samalla muiden kuvia. Cheek poseerasi kiltisti jokaisen fanin vieressä samassa asennossa.

Kotioloissa lisättyä todellisuutta voi kokeilla esim. ilmaisen Aurasma-sovelluksen avulla. Se on saatavana Applen iPhonelle ja iPadille sekä Androidille. Aurasma tunnistaa halutun kuvion (esim. yrityksen liikemerkki) ja tuo ruudulle kuvan tai videopätkän. Sinun tehtäväsi on luoda tili Aurasman palvelimelle ja siirtää omalle kanavallesi kuva, jonka haluat näkyvän mobiililaitteen ruudulla (vrt. Cheekin kuva). Tottakai tausta on rajattava pois ja tehtävä läpinäkyväksi kuten Cheek-kuvassa oli tehty.

Olen etsinyt sopivaa esimerkkiä lisätystä todellisuudesta. Cheekin konsertin yhteydessä järjestetty lisätyn todellisuuden kuvaustapahtuma on tällainen. Kuka tahansa Applen laitteen tai Androidin omistaja voi itsekin kokeilla kyseistä tekniikkaa.

Cheek ja fanit (peitin
mustilla palkeilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti