sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Windows 9 -käyttäjä saattaa ihmetellä, miksi Metro-käyttöliittymä on edelleen olemassa

Windows 8:n myötä nähtiin uusi käyttöliittymä (Metro nimeltään jossain vaiheessa) erivärisine laatikoineen. Samalla myös vanha käyttöliittymä eli Desktop pysyi mukana, koska vanhat sovellukset eivät olisi muuten toimineet ollenkaan.

Microsoft julkaisee pian Windows 9:n esiversion. Se tuo takaisin mm. Windows 7 -tyylisen Start-valikon. Mutta samalla Metro-tyyliset sovellukset jäävät ja joidenkin mielestä ehkä kiusaksi asti. "Niitä uusia" sovelluksia voi ajaa ikkunoituna vanhassa Desktopissa. Käyttäjä on edelleen Windows 9:ssä hukassa, koska on osattava mm. tallentaa kahdella eri tavalla - perinteisellä ja Metro-tyylisesti. En ole nähnyt kovinkaan monen selviävän tuosta tehtävästä, jos nyt ylipäätään mitään tallennettavaa on ollutkaan Metron puolella.

Käyttäjät uliskoot ja karavaanit kulkekoot. Vaan mitä tekee sovelluskehittäjä? Kummalle puolelle ne tärkeät sovellukset oikein julkaistaan jatkossa? Tällä asialla on merkitystä, kun katsotaan eteenpäin Windows 9:n jälkeiseen aikaan. Voidaanko jatkaa Desktop/Metro -linjalla eli pakataan molemmat käyttöliittymät edelleen mukaan? Microsoft näyttää siirtävän ratkaisujaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti