lauantai 27. syyskuuta 2014

Saako toivoa? Miracast toimimaan kannettavissa *kunnollisesti* Windows 9:n myötä

AppleTV ja Googlen Chromecast ovat monelle tuttuja. Ko. mediatoistimien avulla voi peilata puhelimen tai tabletin sisältöä langattomasti television ruudulle.

Miracast on puolestaan monelle tuntematon tekniikka. Windows-tietokoneet hyödyntävät Miracastia. Idea on sama kuin Applen ja Googlen mediatoistimissa.

Kokeilin joskus aiemmin, kuinka Nexus 4 ja Netgear PTV 3000 -mediatoistin toimivat yhteen. Tuossa testissä kaikki toimi. Nexus 4 on sertifioitu Miracast-laite ja niinpä sain siirrettyä puhelimen ruudun televisioon ilman ongelmia. Lue tästä: http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2013/12/netgear-ptv3000-osaa-toistaa-nexus-7n.html .

Tietokoneiden ja Miracastin yhteistyö puolestaan ei ole onnistunut minun laitteillani ja tiedoillani. Vaikka kannettavalleni on saatavana Intelin Miracast-yhteensopivia ajureita ja itse kannettavan osatkin ovat yhteensopivia, en kerta kaikkiaan saanut Netgear PTV 3000 -mediatoistinta ymmärtämään kannettavaani. Tämä on merkillistä, koska Nexus 4 toimi ihan tuosta vaan. No, ajurit eivät vain olleet kohdallaan. Lue tästä onnettomasta kokeilustani: http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2014/01/widin-kayttonotto-ei-sujunut-hyvin.html .

En halua välttämättä säätää tuntikausia. Joskus se on mukavaa, mutta mediatoistimen käyttöönoton toivon olevan suhteellisen suoraviivaista. Siksi toivon, että Windows 9:n myötä ajurit olisivat jo valmiiksi jollain tapaa "Miracast-myönteisiä". Jos näin ei tapahdu, käytän vaikkapa Chromecastia, joka toimii Chrome-selaimen avulla ilman ongelmia.

Netgear PTV 3000 on aika pieni Miracast-mediatoistin

Nexus 4 ja Netgear toimivat yhteen tuosta vain!

Kerran sain kannettavan ja
Netgearin yhteistoimintaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti