perjantai 12. syyskuuta 2014

Ensimmäiset neljä Android-appsia siirretty Chrome OS:n puolelle

Google lupasi aiemmin ja nyt toteutti kahden alustan eli Androidin ja Chrome OS:n yhdistämisen. Nooh, ihan jokaista appsia ei kuulemma tulla siirtämään vaan ainakin aluksi vain suosituimmat appsit löytävät tiensä Chrome OS:n puolelle. Tietenkin latasin appsit omaan Chromebookiini, jotta näkisin tämänkin ihmeen omin silmin.

Ei siis tulla näkemään yhtenäistä käyttöliittymää kännykässä ja tietokoneessa vaan Android ja Chrome OS pysyvät toistaiseksi aivan itsensä näköisinä. Sovellukset sen sijaan siirtyvät pikkuhiljaa Androidista Chrome OS:n puolelle. Androidille on olemassa paljon sovelluksia, joten ei ole ihme, että niitä hyödynnetään tässä tilanteessa. Chrome OS:lle on toki olemassa oma Store ja siellä ihan kelvollisia sovelluksia. Vaan kun Androidin tarjontaan on totuttu ja kaikki uutuudet tulevat sinne puolelle.

Olisihan se komeaa, että jokin uusi ja kuuma Androidille ensisijaisesti kehitetty mobiilisovellus olisi saatavana sekä Androidille että Chrome OS:lle, mutta ei Windows Phonelle eikä Windowsille. Tätä tilannetta odotellessa...

Siirretyt sovellukset ovat nimeltään:
  • Duoling
  • Evernote
  • Vine
  • Sight Words
Ainakaan minun vanhassa Chromebookissani em. appsit eivät toimi. Toivotaan, että parannusta tulee. Googlella taitaa olla kiire tämän asian kanssa, sillä alunperin Android-appseja luvattiin vuoden loppuun mennessä. Hopi hopi Google! Miksi appsit eivät toimikaan koneessani?

Edit: App Runtime for Chrome (beta) -laajennos on asentunut, joten siinä ei ainakaan ole vika...

Evernote on toistaiseksi minun koneellani "no-go"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti