maanantai 15. syyskuuta 2014

Kaksi mobiililaitetta korvautuvat yhdellä - se on nyt muotia

Apple ilmoitti viime viikolla uusista puhelinmalleistaan. Ruutukoot ovat kasvaneet iPhone 6- ja 6+ -malleissa. Aasiasta puolestaan kuuluu, että kuluttajat ostavat sellaisia mobiililaitteita, joissa yhdistyvät puhelin ja tabletti. Itse olen lukenut nettikirpputori-ilmoituksia, joissa myydään pois puhelimia ja tabletteja. Myynnin syyksi mainitaan siirtyminen yhteen iPhone 6 -tai 6+ -laitteeseen.

Samsungilla oli heti alusta asti valikoimissaan pikkuinen tabletti, joka toimi tablettina ja jolla saattoi myös soittaa puheluja. Käyttöjärjestelmänä toimi Android 2.2. Päivitin myöhemmin versioon 2.3. Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Vihdoin kuluttajat ovat keksineet, että yhden laitteen tilalla voi olla vain yksi.

Muodit tulevat ja menevät. Ei ole pelkästään hyvä, että kuluttajat vaihtavat kaksi laitetta yhteen uuteen ja suurikokoiseen Applen puhelimeen. Rautaa pitää saada kaupaksi. Olisiko Apple Watch se laite, jolla voidaan korvata menetys? Tuskin. Kaikki eivät halua käyttää kelloa. Mikäli akkukesto jää muutamaan päivään, ostajat kaikkoavat. Älypuhelimien lataamisessa on jo tarpeeksi vaivaa. Kellon kahden päivän akku olisi suoranainen riesa.

Kilpailijat tuovat varmasti pikaisella aikataululla markkinoille huokeita Android-pohjaisia pikkuisia tabletteja, joihin voi liittää SIM-kortin ja joilla voi puhua puheluita. Kun tällaisen laitteen alkaa saada satasella, menekki on taattu. Voin vain kuvitella, kuinka pikkutytöt vaihtavat Samsung Galaxy Trendit pois ja ottavat tilalle samantapaisen, mutta yhtä huokean 6-7 tuuman tabletin. Microsoft haluaisi olla mukana tuossa pelissä, mutta se ei ole mahdollista, koska uusimmat hittisovellukset ilmestyvät iOS- ja Android-alustoille. Minkäs teet!

Kun Apple julkaisi vuonna 2010 iPadin, moni mietti, mihin rakoon se mahtuu. Hyvin on tuntunut löytyvät tilaa. Nykyisessä taloustilanteessa monet kuluttajat miettivät tarkkaan, mihin laitteeseen laittavat rahansa kiinni. iPhone on siksi järkevä investointi, että käytettynä siitä saa rahaa paljon enemmän kuin kilpailijoista. iPhone 6+ on taatusti kuumaa tavaraa käytettyjen markkinoilla.

Minun Samsung Galaxy P1000
ja Android 2.2... tai 2.3 (silloin joskus!)

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös tabletti, jossa 2.2 Android. Yritin löytää Kies ohjelmaa sille, mutta en löytänyt. Olisin päivittänyt sen myös 2.3.een.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitas tuolta: http://www.filehippo.com/download_kies . Oikeassa laidassa on vanhempia versioita,

      Poista