sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Windows 9:n esiversio tulee 4:n gigatavun kokoisena levykuvana... ja muutakin Microsoft-tarinaa

Windows 9:n esiversio (tai mikä se nimi sitten onkaan) julkaistaan parin päivän päästä. Toivotaan, että samalla päästään kokeilemaan ja näkemään muutokset, joita Microsoft on tehnyt Windows 8:sta saadun palautteen perusteella.

Luin, että sekä 32- että 64-bittiset versiot tulisivat saataville. Lisäksi on tiedossa, että levykuva (=image) tulee olemaan noin 4 Gt:n kokoinen. Kannattaa siis varata riittävän suuri media (muistitikku, siirrettävä kiintolevy) Windowsia varten.

Kaivoin oman, peräti 32 Gt:n kokoisen muistitikkuni kaapista. Yleensä 2-8 Gt:n kokoiset riittävät moneen hommaan. Nyt pelaan varman päälle. Ei lopu tikku kesken! Lisäksi mietin jo valmiiksi muutamat sovellukset, joiden avulla voi kirjoittaa levykuvan muistitikulle. Tällainen on esimerkiksi Win32diskimager.

Olisi minulla kysyttävääkin. Osaako Windows 9:n esiversio multibootin ja tekeekö se menun automaattisesti vai viskaako vanhan Windowsin pois kiintolevyltä? Olisi kätevää pitää useita Windows-versioita yhdessä tietokoneessa tulevan talven ajan. Keväällä voisi sitten päättää, saako Windows 9 tulla jäädäkseen.

Etsin myös sopivaa torrenttia (katso Torrentin määritelmä), jonka avulla voisi nopeasti ladata Windows 9 esiversion levykuvan. Kun yrittää kaikkien muiden mukana ladata levykuvan Microsoftin palvelimelta, se on yhtä puuroa ja lataaminen saattaa keskeytyä. Vaan voiko verkossa liikkuviin torrentteihin luottaa? Yleensä ei. Siinäpä pulma, johon en kyllä tiedä selkeää ratkaisua.

Microsoft on sanonut muuttuneensa Windows-sentrisestä palveluja tarjoavaksi yritykseksi. Tarkoittaako tämä, että Windows 9:n käyttäjät eivät saa tukea ;D? Tuskin ihan noin. Vaan voi käydä niin, että ennen niin varmaa tuloa tuonut Windows ei enää ilmaisjaossa olekaan se tärkein Microsoftin tuote. Jos Windows 8:n osalta Microsoft oli ylpeä eikä vaivautunut kertomaan, miten käyttöliittymä toimii, tällä kertaa firman huomio saattaa kohdistua tuottavampiin "softiin" ja Windows 9:n käyttäjät jäävät jälleen ilman huomiota.

32 Gt pitäisi riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti