maanantai 8. syyskuuta 2014

Toistuuko 2007? Applen iWatch:n käyttöjärjestelmä ei vielä pysy kunnolla pystyssä?

Ensimmäinen iPhone julkaistiin 2007. Googlen insinöörit hipsivät julkistuksen jälkeen takaisin labraan ja piirsivät uudelleen Androidin graafisen käyttöliittymän. Nokia puolestaan mietti uusimman lippulaivansa latausliitännän kokoa.

Vaan Applella oli ehkä kaikkein vaikeinta. Uusi puhelin oli iso hitti, mutta sen käyttöjärjestelmä iOS ei oikein pysynyt pystyssä, vaikka iPod Touch oli ollut saatavilla jo aiemmin. Monet ominaisuudet uupuivat käyttöjärjestelmästä. Tästä huolimatta iPhone esiteltiin ja se toimi - ainakin sen hetken, kun puhelin oli julkisuudessa.

Apple esittelee 9.9.2014 iWatch-älykellon. Kuulemma tuote ei ole heti saatavilla eikä sitä voi edes tilata. Tämä ei kuulosta Applelta ollenkaan. Epäilen, että iWatch on keskeneräinen eikä sitä siksi voi päästää kivijalkakauppoihin. Mikä siinä sitten voisi olla niin rikki, että myynnin aloittamista on lykättävä ehkä jopa ensi kevääseen 2015? Epäilen kellon käyttöjärjestelmää - mitäpä muuta. Samaan tapaan kuin iPhone 2007, iWatch on aivan vaiheessa. Vaan koska osakkeenomistajat läähättävät niskaan, näemme huomenna jotain aivan spektaakkelimaista ;D.

Ehkä Aplella on varaa himmailla? Kassassa on rahaa. iWatch ei välttämättä tule olemaan ihan samanlainen kultakaivos kuin iPhonet ja iPadit ovat olleet. Itse haluaisin kyllä nähdä Applen kellottavan uudet lukemat puettavan tietotekniikan eli Wearablen osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti