tiistai 5. helmikuuta 2013

3D-tulostamassa Aalto-yliopiston Fablab:ssa

Kävin kokeilemassa 3D-tulostamista Aalto-yliopiston Fablab:ssa Helsingin Arabiassa. Tulostin oli merkkiä Ultimaker. Osa kävijöistä toi mukanaan itse piirrettyjä tiedostoja. Pääsin seuraamaan ensin tulostusta. Lopulta tuli minunkin vuoroni. Koska minulla ei ollut omaa tiedostoa mukana, sain valita tiedostokirjastosta valmiin esineen ja sitten alettiin tulostaa. Sain mukaani mukin ja rannerenkaan sekä pienen elefantin.

Tulostaminen ei ollut vaikeaa. Fablab oli nähnyt suurimman vaivan ja koonnut sekä kalibroinut 3D-tulostimen. Sain oikein hyvää ja havainnollista opastusta aiheeseen. Tiistaisin Fablabissa on klo 12-18 avoimet ovet kenelle tahansa ja tätä tilaisuutta tänään hyödynsin.

Kyselin myös, missä 3D-tulostusrintamalla mennään tällä hetkellä. Sain kuulla, että juuri nyt ollaan "hypen" huipulla. Ultimaker-tulostimen hintakin selvisi; noin 1600 €. Ulkomailla on halvempaa, kun hintaan ei sisälly yhtä paljon veroja kuin Suomessa. Minusta tuntuu näillä tiedoillani siltä, että pian 3D-tulostimia löytyy aika monelta pöydältä ainakin oppilaitoksissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti