sunnuntai 10. helmikuuta 2013

NFC toimii hyvin Windows Phone 8:n ja Windows 8 -tabletin välillä

Halusin kokeilla, toimiiko NFC (Near Field Communication) Windows-maailmassa. Ennalta tiesin, että Androidin ja Windowsin välillä on ongelmia eikä NFC toimi kunnolla noiden laitteiden välillä.

Testiini valitsin Windows Phone 8 -puhelimen Nokia Lumia 920:n ja Windows 8 -tabletin Acer Iconia W510 :n. Latasin puhelimeen useitakin ilmaisia NFC-ohjelmia. Päädyin kokeilemaan NFC Publisheria, sillä se oli ohjelma, joka toimi ilman konstailua. Syötin ohjelmaan www-osoitteen, jonka halusin siirtää tablettiin. Asetin puhelimen tabletin kääntöpuolella olevan NFC-tarran päälle. Oli oltava tarkka. Pelkkä kopautus puhelimen ja tabletin välillä ei riittänyt vaan jouduin siirtämään kännykkää tabletin pintaa pitkin ja etsimään tabletin NFC-antennin (ja kännykän) tarkkaa sijaintia. Lopulta tabletti alkoi äännellä merkiksi siitä, että tietoa oltiin siirtämässä laitteiden välillä. Windows 8 pyysi kuittaamaan ja siten vastaanottamaan tiedon. Kun hyväksyin tiedotteen, www-selain käynnistyi ja lähettämäni www-sivu aukesi.

Olin tyytyväinen, että NFC toimi kahden erilaisen laitteen välillä. Se sen sijaan ihmetytti, että kännykkä piti asettaa kokonaan tabletin päälle makaamaan. Vielä tuolloinkin kännykkää piti siirrellä ja lopulta tiedon siirto onnistui. Ihan sentään mikään "kippis ja kulaus" -tyylinen tuo NFC ei sentään ole. Kun siis halutaan siirtää kahden kännykän välillä tietoa, pitää puhelimet asettaa täysin vastakkain ja jälleen etsiä NFC-antennien paikkaa. Onpa hygienistä!

NFC.kokeilut voisivat jatkua siten, että haluaisin hankkia pieniä pyöreitä tageja ja kirjoittaa niihin jonkin tiedon. Sitten kokeilisin erilaisilla kännyköillä, kuinka lukeminen ihan oikeasta NFC-tagista voisi onnistua. Mitään kallista puuhaa tuon ei pitäisi tietojeni mukaan olla.

NFC Publisher oli helppo ohjelma testiä varten.

NFC-antenni on tabletin takapuolella.

Oikeasta yläreunasta hyväksyttiin saapuva informaatio.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti