maanantai 25. helmikuuta 2013

HP julkaisi tabletin - Suomessa hinta alle 200 €

HP ei ikinä menestynyt WebOS-käyttöjärjestelmällään, jonka se hankki Palmilta. Lopulta HP hankkiutui eroon WebOS:sta ja päätti pysytellä poissa koko tabletti- ja matkapuhelinmarkkinoilta.

Nyt HP julkaisi seitsemän tuuman Android-tabletin. Sen hinta tulee asettumaan Suomessa alle 200 euron. Hyvä niin. Erittäin kilpailukykyinen Google Nexus 7 -tabletti maksaa 239 € (siis Suomessa).

Entäpä sitten, kun joku valmistaja keksii tarjota alle 150 €:n hintaista tablettia? Ja edelleen joku toinen hintaan alle satanen? Kuluttajahan siitä hyötyy - mikäpäs siinä! Mutta voidaan miettiä, miksi HP haluaa nyt yhtäkkiä olla mukana tablettirintamalla. Voittoa tuskin jää paljon.

En tiedä perimmäistä vastausta HP:n tempaisulle. Minulle päin näyttää siltä, että HP on nyt erilainen yritys kuin aiemmin, sillä markkinakin on muttunut. PC:t ja tulostimet eivät tuo samalla tavalla kassavirtaa kuin aiemmin. Kannettavatkin ovat muuttuneet tableteiksi, joiden tulevaisuudesta ei tiedä kukaan. On kuin HP:n olisi vaikea tietää, minne maailma on menossa. Samalla HP näyttää tännepäin tavalliselta yritykseltä - hyvin yllätyksettömältä.

Minusta HP:n tablettijulkaisu oli kuin minkä Nokia teki minikannettavansa kanssa. Hetken kuluttua HP:n sinänsä laadukasta tablettia ei enää huomaa kukaan, sillä niin monta sekä merkki- että toisaalta bulkkitablettia on ja tulee olemaan tarjolla - pilkkahintaan. HP, keksi jotain, josta sinut muistetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti