keskiviikko 13. helmikuuta 2013

NFC-tageja kokeilemassa

Ostin Verkkokauppa.com:sta 10 kpl NFC-tageja hintaan 19,90 €. Merkki on MyFoneKit. Puhelimeeni Nokia Lumia 920:en latasin useitakin NFC-sovelluksia. Lopulta päädyin käyttämään NFC Publisheria. Napautin Write, kirjoitin www-osoitteen ja edelleen painoin Start publish/write. Vein puhelimen tarran päälle. Siirsin puhelinta niin, että tarra huomasi puhelimen NFC-lähettimen. Sain viestin Done puhelimen ruudulle. Sitten kokeilin tarraa. Toimihan se. Katso video alta. Kirjoitin tarralle uuden osoitteen. Sekin onnistui.

Luin, että Windows Phone 8:lle ei olisi tarjolla sovellusta, jolla tarrasta voisi tehdä nk. read-only-mutoisen. Vain Androidille olisi kuulemma ilmainen sellainen olemassa ja nimeltään NFCTagWriter, jolla onnistuu myös nk. multi-moodi. Tämä voisi tarkoittaa, että tarrassa olisi useita tietoja; www-osoite ja kontaktitiedot. Tuo multi on minulla "vähän hakusessa", kun ei ole juuri nyt Android-puhelinta.


Yleistyykö NFC? Applen puhelimissa sitä ei ole. Android-pohjaisista uusista löytyy ja Windows -puhelimista. Olen lisäksi lukenut tietoturvaongelmista. Lompakkona puhelimessa NFC ei ole turvallinen. Sentään K-kauppa, Helsingin kaupungin liikuntavirasto ja HSL luottavat NFC-tekniikkaan, sillä näiden tahojen kortit minulla on taskussa.

Aion tehdä pienen julisteen, jossa ovat sekä NFC-tagi että QR-koodi saatavilla. Molemmilla tekniikoilla voisi päästä vaikkapa tänne blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti