perjantai 1. helmikuuta 2013

Huuto.net vai Tori.fi?

Huuto.net on nyt saanut todellisen haastajan. Se on Tori.fi. Molemmat palvelut ovat ilmoitelleet olemassaolostaan aktiivisesti viime aikoina eri medioissa.

Jätin ensimmäisen ilmoitukseni Tori.fi -palveluun. Laitoin vanhan puhelimen myyntiin. Kesti pari tuntia ennenkuin ilmoutukseni oli luettu ja hyväksytty. Huuto.netin ilmoitus julkaistaan välittömästi, kun painan Lähetä-painiketta (vai oliko se Julkaise?).

Ei kulunut kuin hetki ja jo alkoi puhelin soida. Olin kirjoittanut ihan tarkoituksella numeroni ilmoitukseen. Anteeksi vain soittajat, mutta olkaa hyvät ja kertokaa ihmeessä *selkeästi*, keitä olette ja millä asialla. Ei kai sellainen ole minun asiani ottaa selvää? Nämä soittajat menivät välittömästi asiaan ja kysyivät heti nk. tiukkaa hintaa eli alkoivat tingata hinnassa alaspäin. Tässä on suuri ero Tori.fi:n ja Huuto.netin välillä. Kun ilmoitan Huuto.netissä, hinta voi lähteä huutokaupan myötä ylöspäin tai sitten voin asettaa kiinteän nk. Osta heti -hinnan. Missään nimessä hinta ei tipu.

Soittajat lopettivat nopeasti puhelunsa, kun kerroin hinnan olevan juuri se ilmoituksessa pyytämäni. Onneksi yksi ostaja innostui ja osti puhelimen pois. Vaihdettiin osoite- ja tilitietoja. Kaikki perustui, ööh, suomalaiseen rehellisyyteen (onko sellaista?). Kun raha oli saapunut tililleni, lähetin paketin. Mitään palautetta tms. en osaa Tori.fi -palvelussa antaa. Onkohan sellainen mahdollista.

Huuto.net on ihan hyvä palvelu, mutta nyt olen nk. kahden vaiheilla, sillä olen myynyt sen verran paljon tavaraa, että olen nk. tehomyyjä. Osa kauppahinnasta (oliko 5 %) menee Huuto.netille. Minun on siis oltava tarkkana, kumpaa palvelua käytän. Jos Tori.fi alkaa pursuilla ostajia ja jos kaupa käy asiallisesti, Tori.fi on se "number one". Jos Huuto.netissä on hiljaista, se saattaa olla hankala paikka Huuto.netille. Kun minä realisoin vermeitäni, valitsen aina sen tilanteeseen sopivimman palvelun.

1 kommentti:

  1. Itse käytän myös molempia palveluita. Oma peukalosääntöni palvelun valintaan on suurinpiirtein seuraava.

    Tori.fi jos tuotteen lähetyskulut ovat suuret verrattuna tuotteen hintaan. Tori.fi:ssä ostajat ovat usein lähimaisemista, joten veikkaan että noutavien asiakkaiden osuus on suurempi. Tori.fi etu on mahdollisuus etsiä tuotteita maantieteellisten alueiden perusteella.

    Huuto.net jos kyse on harvinaisesta tuotteesta tai jonkun erityisen asialleen omistautuvan ryhmän haluamasta tuotteesta. Tyyppiä erikoisempi elektroniikka, fillarin rakentelu osat, paintball, jne.

    Tori.fi toimii "tavistuotteilla", Huuto.net paremmin "nörttituotteilla". Vielä kun keksisi miten onnistuisi hyödyntämään nuo molemmat palvelut yhtäaikaa. Saman ilmoituksen laitto molempiin on liian työlästä, eikä sitä paitsi taida olla edes palvelujen tarjoajien sääntöjen mukaista.

    VastaaPoista