maanantai 4. helmikuuta 2013

Voisiko Hartwall olla uusi Nokia?

Maineikas panimo Hartwall on kuulemma myynnissä. Heineken on myyjä, mutta ostajasta ei ole vielä tietoa. Myöskään syytä myyntiin en tiedä.

Suomalaisia aina kohauttaa, kun mainitaan jotain uudesta Nokiasta. Ehkä enää ei sentään herkistytä yhtä paljon kuin vähän aikaa sitten. Joka tapauksessa Nokian hiipuminen on ollut kova pala Suomelle. Kaikenlaista uutta korvaamaan menetettyä kaivataan nyt tänne Härmään.

Hartwall osaa oluen panon. Se on vähän niinkuin saha, joka jyystää sitä tukkia kakkosneloseksi. Jalostusaste - anteeksi vaan - ei ehkä ole ihan huippua ja siksi Heineken saattaakin luopua Hartwallista, luulen minä. On *halpaa* panna olutta Venäjällä tai Kiinassa, miksei myös Vietnamissa.

Entäpä jos Hartwall alkaisi kehittää biopolttoaineita? Tai uudenlaisia bioakkuja? Tai pieniä biopuhdistuslaitoksia Kiinaan vietäväksi? Miten kyseiseltä yritykseltä onnistuisivat nk. nokialaiset? 20 vuotta sitten Nokia päätti panna kaikki korttinsa peliin ja veikata matkapuhelimien puolesta. Monialayritys uskoi elektroniikkaan. Kumisaappaitakin tehtiin ja renkaita myös. Vaan kyllä Nokia muistetaan Suomessa ja maailmalla kännyköistään.

Lappset teki kaikille maailman lapsille kiipeilytelineet. Miksei Hartwall voisi valmistaa päästöttömät pisoaarit jokaiselle kaljan kittaajalle? No, nuo kuivavessat taitavat olla jo jonkun muun heiniä. Hartwallin pitää miettiä, mitä se tekisi.

Parvekkeellani Hartwall pysyy ikuisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti