maanantai 4. helmikuuta 2013

HP alkoi myydä Chromebookia hintaan 330 $

HP lähti mukaan Googlen kelkkaan ja alkoi myydä Chromebookia. Kone siis ajaa Google Chrome OS -käyttöjärjestelmää, joka käynnistyy nopeasti SSD-kovalevyn ansiosta. Myös käyttöliittymä latautuu pikavauhtia, sillä päätyökalu on www-selain. Varsinainen Työpöytä jää sivurooliin Chrome OS:ssa. Pilvipalvelut ovat tärkeässä roolissa.

Mielenkiintoista Chromebookissa on se, että sitä päivitetään rivakasti. Aina, kun uusi Chrome-selainversio julkistetaan, myös Chrome OS päivittyy. Näin päättelen ihan itse. Kun/jos se menee tuolla tavalla, Chrome OS saa päivityksiä todella usein. Yksikään perinteinen käyttöjärjestelmä (Windows, Mac OS X) ei pysy perässä. Mikä parasta, tässä vaiheessa, kun Chrome OS vasta haastaa suurempansa, softa on ilmaista. Vapaudesta en sitten tiedä. Onhan toki olemassa Chromium-selain, mutta sitä ei varmasti yksinään voi ajaa Chromebookissa. Joitain Linuxin osia Chrome OS sentään tarvinnee?

HP ei olisi lähtenyt tarjoamaan omaa Chromebookia ellei taloustilanne pakottaisi sitä kokeilemaan vähän sitä sun tätä. HP:llä on hankala tilanne, sillä jokaisen ponnistuksen tulisi onnistua, jotta yritys tokenisi ja saisi taloutensa kuntoon.Chromebookin aika voisi siten olla juuri nyt. Microsoft on nimittäin aiemmin naljaillut Googlelle. Microsoft ei ole voinut ymmärtää, kuinka Googlella on kaksi käyttöjärjestelmää koko ajan päivitettävänä; Android ja Chrome OS. Nyt jopa Mac OS X on suositumpi kuin Windows 8! Vistakaan ei myynyt yhtä huonosti kuin Windows 8 nyt! Edullinen Chromebook on jotain sellaista kevyttä ja suoraviivaista, jota näinä aikoina kaivataan.

1 kommentti:

  1. HUOM! Windows 8 on ollut markkinoilla paljon vähemmän aikaa kuin Macit ja Vista!

    VastaaPoista