Wikipedia kertoo seuraavaa:
"Arduino on avoimeen laitteistoon perustuva mikrokontrolleri-elektroniikka-alusta ja ohjelmointiympäristö. Laitteisto perustuu 8-bittiseen Atmel AVR -mikrokontrolleriin, jonka pinneihin voi kytkeä erilaisia sensoreita, moottoreita, LED-valoja ja muita komponentteja. Laitteistoa ohjelmoidaan C++:aan perustuvalla Arduino-ohjelmointikielellä."Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Arduino
Kuvassa on juurikin se minun oma Arduino. Laite on hyvin pieni. Niin pitää ollakin, sillä Arduino pitää saada ympättyä mukaan erilaisiin sulautettuihin järjestelmiin. Arduino voi siis ohjata vaikkapa robottia.
Mitä aion tehdä Arduinolla? Ensin pitää asentaa tietokoneelle sopiva ohjelmointiympäristö. Sitten tulee löytää USB-johto, joka sopii Arduinon ja tietokoneen välille. Se on sellainen tavallinen printteripiuha. Lopuksi on tehtävä testi, joka vilkuttaa lediä Arduinossa. Mistäs tiedän kaiken tämän? Luin Tero Karvisen kirjoittamaa kirjaa nimeltä Sulautetut, joka esittelee seikkaperäisesti erilaisia projekteja, joita Arduinolla voi tehdä. Kirjan voi lainata kirjastosta tai ostaa Partco:sta Arduinon kanssa. Katso kirjan saatavuus esim. pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastosta.
Sitten oikeastaan alkaa varsinainen opiskelu. Tuo edellisen kappaleen testi tulee suorittaa mielellään joka kerran, kun Arduinolla alkaa tehdä jotain. Näin voi selvittää, toimiiko Arduino. Aion etsiä Internetistä yksinkertaisia projekteja, joita voi toteuttaa Arduinolla. Nimittäin Arduino kertoo olevansa OpenSource-alusta. Siksi kuvittelisin, että koodia ja projekteja on saatavana samaan tapaan lisensoituna verkosta.
Laitteet senkuin pienenevät. Kun aloitin aikanaan Sinclair ZX81:llä, sekin oli hyvin pienikokoinen. Siinä välissä on pöydän alla hurissut suurikokoisia PC-koneita. Nyt ollaan siirrytty luottokorttikokoon niin Raspberry Pi:n kuin Arduinon myötä. Aivan varmasti pian laitteet ovat enää peukalon kynnen kokoisia. Mitenköhän sellaisiin liitetään mitään johtoja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti