keskiviikko 20. helmikuuta 2013

EU: voisiko tulevan iWatchin raaka-aineiden alkuperän saada esille myyntipakettiin?

"Vermo-jupakka" käy kuumimmillaan. Hevosta saattaa löytyä sieltä sun täältä. Tällaiselle lihansyöjälle kuten minä "konimus kaakkimus" maistuu oikein hyvin. No hei, hirven lihankin sekaan kannattaa laittaa possua niin sitten se höystö ei ole niin kuivaa.

Elintarvikeviranomaiset pitkin Eurooppaa aikovat tutkia, missä elintarvikkeissa on tuoteselosteen vastainen sisältö. Hyvä hyvä. Nyt on töitä vähäksi aikaa tutkijoille.

Siirrytään hevosista tietotekniikkaan. Pysytään kuitenkin "kotirannoilla" eli Euroopassa. Minä kysyn, voisiko EU vaatia tuoteselostetta esimerkiksi Applen tuotteiden myyntipakettien kylkeen? Lapussa voisi lukea, että tuotteen valmistuksen yhteydessä ei ole käytetty lapsityövoimaa tai raaka-aineita hankittu työntekijää kaltoin koskevilta kaivoksilta. EU voisi vielä määrätä, että mikäli Applen laitteen hankkija ei ole tyytyväinen ja saa tietää jälkeenpäin, että em. lupaukset on petetty, rahat saisi takaisin - koron kanssa.

No no. Eihän sitä nyt noin vain mennä mennä sanelemaan Applelle ihan mitä sattuu. Eikä tällainen hallintoalamainen saa ehdotella puolestaan EU:lle, mitä sattuu tulemaan mieleen.

Oikeasti (vai miten sitä nykyään sanotaan?)! Kohta kaikki haluavat sen Applen kellon eli iWatchin. Mitä takeita on, että kello on nk. asiallista alkuperää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti