keskiviikko 27. helmikuuta 2013

mk808 -tulitikkurasia-PC on nyt käytössä

Liitin mk808 -tulitikkurasia-PC:n taulutelevision HDMI-liitäntään. Näppäimistö ja hiiri ovat kiinni passiivisen hubin avulla yhdessä ja ainoassa mk808:n USB-liitännässä. Sitten työnsin virtalähteen seinään. Hetken päästä televisiosta näkyi Android-käyttöjärjestelmä.

Asetin wlan-verkon toimimaan ja näin pääsin Internetiin. Kokeilin YouTubea ja sain sekä liikkuvan kuvan että äänen esille. Www-selain toimi. Androidin Työpöytä oli suurempi kuin TV:n ruutu. Onneksi löytyi tähänkin säätömahdollisuus.

Moni taitaa hankkia näitä pieniä Androideja nimenomaan videoiden katselemista varten. Minua kiinnostaa muukin käyttö. Esimerkiksi kesken TV-ohjelman on hyvä päästä tarkistamaan verkosta jokin asia. Pitää kokeilla vielä lisää video-ominaisuuksia. Osaako mk808 esimerkiksi toistaa HD-videota?

mk808:ssa on vakio-ROM enkä ole ajatellut vaihtaa sitä. Nk. custom ROM:in avulla mk808:sta saa irti vieläkin enemmän. Olen ymmärtänyt, että alkuun vakio-ROM:it olivat epävakaita. Osasyynä saattoivat olla alitehoiset virtalähteet. Omassani on 2000 mA:n laturi. Näin laite pysyy pystyssä eikä syy ole ainakaan virran vähäisyys. Myös vakio-ROM:it ovat päivittyneet ja pysyvät pystyssä entistä paremmin.

Ostin mk808:n käytettynä hintaan 45 €. Halusin kokeilla laitetta nimenomaan TV-käytössä. Seuraavaksi pitää löytää jostain edullinen langaton näppäimistö, jossa on mukana hiiri.
Ihan normaali Android

Tietokone mk808 roikkuu TV:n takana

1 kommentti:

  1. Heippa. Oletko mahdollisesti kokeillut DNA Welho MatkaTV -palvelua tuossa? Sillehän on Android sovellus joka pyörii puhelimessa. Mua kiinnostaisi miten hyvin pyörii? Samoin Yle-Areena ja Youtube. Entä jos niitä ajaa selaimen kautta? Aikomus olisi ostaa tuollainen jos vain selviäisi toimiiko tuo MatkaTV siinä.

    VastaaPoista