perjantai 8. helmikuuta 2013

Raspbmc final ihan pian ulkona!

Raspberry Pi:lle on tarjolla useita erilaisia käyttöjärjestelmiä. Raspbmc tarjoaa XBMC-pohjaisen kotieteatterialustan. Jo aiemminkin Raspbmc on toiminut vallan hyvin. Nyt lähestytään nk. final -versiota, jonka pitäisi ilmestyä viikon tai kahden sisään.

Onhan meillä kotona toki Apple TV. Sillä voisi katsoa Netflixin kautta elokuvia, mutta en halua maksaa moisesta hömpästä. Apple TV:llä voin katsella myös YouTuben videoita. Alun perin hankin Apple TV:n, jotta tytär voi näyttää videoitansa iPadista tai iPhonesta ja lähettää ne television ruudulle.

Raspberry Pi:n päällä toimiva Raspbmc tarjoaa laajemman ja huokeamman valikoiman erilaisia "kanavia". Asensin jokin aika sitten Raspbmc:n, koska halusin tutustua siihen. Sain näkyville eri maiden TV-kanavien vodcasteja eli videon pätkiä; uutisia, ajankohtaisohjelmia, urheilua ym. Raspbmc toimi kätevänä käyttöliittymänä. Minun ei tarvinnut opetella käyttämään eri TV-kanavien erilaisia web-sivuja vaan Raspbmc huolehti videoiden noutamisen ja esittämisen. Vaihtelin kanavia kuin televisiossa.

Apple TV:n voi nk. jailbreakata, ainakin ne vanhemmat versiot. Sitten voi asentaa XBMC-ohjelmiston eli sen saman, jota Raspbmc:kin käyttää. Mutta se kun nyt sattuu olemaan kiellettyä. Sen sijaan Raspbmc on täysin laillinen softa ja TV-ohjelmia voi katsoa ilman pelkoa, että laite takavarikoidaan. No, ei kai Apple TV -laitetta sentään haeta kotoa pois. Mutta tässä Raspbmc:n ja Apple TV:n kamppailussa kanavien määrässä ja laadussa Raspbmc on voitolla. Sitäpaitsi Raspbmc osaa myös näyttää iPadin ja iPhonen videot :P!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti