lauantai 2. helmikuuta 2013

Käytetty Nokia Lumia 920 hankittu! Saunalahti 4G DualCarrier (max. 50 Mbit/s) tilattu!

Paitsi että hankin 2.2.2013 käytetyn Nokia Lumia 920 -puhelimen kävin myös Helsingin Lasipalatsissa Saunalahden liikkeessä muuttamassa 3G-dataliittymäni 4G-aikaan. Oikeastaan en päässyt vielä ihan aitoon 4G-yhteyteen, sillä Saunalahti kauppaa kahden kanavan (= DualCarrier) 3G-yhteyttä nimellä 4G. Teoreettiseksi maksiminopeudeksi luvataan peräti 50 Mbit/s. Tämä ei kuulemma missään nimessä voi toteutua vaan nopeus voi kohota korkeintaan noin 20 Mbit/s -vauhtiin.

Hintaa uudella 4G-yhteydelläni on 19,80 €/kk. Onko tuo paljon? On ja ei. Maksan DNA:n kiinteästä 10 Mbit/s Welho-nimisestä yhteydestä 24,90 €/kk. Haluaisin Welholta halvempaa yhteyttä, mutta sekä Welho että Saunalahti molemmat tarjoavat suurin piirtein samanhintaisia kiinteitä yhteyksiä. En siis voi edes vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan. Minulla on nyt varayhteys, jonka avulla pääsen kotoa Internetiin. Hintaan 20 € saan siis mobiilisti noin 20 Mbit/s -vauhdin, kun kiinteän vastaavat luvut ovat 24,90 €/kk ja 10 Mbit/s. Mobiili alkaa siis olla voitolla!

Huomenna sunnuntaina 3.2 4G alkaa toimia Lumia 920:ssa. Sitten alan mitata nopeuksia Speedtest.net -palvelun avulla. Kirjoitan tänne blogiin nopeuksista, joita saan eri vuorokaudenaikoina ja eri puolilla Helsinkiä. Mikäli tulee eteen matkustamista muualle Suomessa, teen tottakai mittaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti