maanantai 4. helmikuuta 2013

Todelliselle halpaoperaattorille saattaisi olla Suomessa kysyntää

Suomesta pääsee ulkomaille pilkkahintaan. Puhelutkin ovat olleet tähän asti edullisia. Nyt Saunalahti ilmoitti, että se lisää jokaiseen liittymään Internet-yteyden. Siitä pitää maksaa 2 €/kk, vaikka ei käyttäisikään koko yhteyttä. Monelle tuollainen on liikaa.

*Todelliselle* halpaoperaattorille saattaisi nyt olla kysyntää Suomessa. Saunalahti, Sonera ja DNA voivat tuntua liian kalliilta. Tuntuu turhalta maksaa kuukausi- ja Internet-maksuja, mikäli puheluja on vähän ja surffailua ei ollenkaan.

Vaan mikä operaattori haluaisi tulla Suomeen? Täällä on jo edullista soitella. Mistä sitä katetta voisi saada? Moni käyttää jo nyt Viber- tai Whatsapp-sovelluksia, joiden avulla voi Internetin yli puhua ja lähettää tekstiviestejä ilmaiseksi. Jos aikoisi kitsaiden suomalaisten operaattoriksi, pitäisi liittymiä olla heti alusta lähtien suuri määrä. Voisiko sellainen enää onnistua?

Moni asia on nykyään automatisoitu. Verkon voi jopa vuokrata joltain kilpailevalta operaattorilta. Voisiko S-ryhmä, joka on osuuskuntapohjaiseen toimintaan perustuva yritys, toimia halpaoperaattorina? Puheluista saisi bonusta. Liittymä ei muuttuisi mihinkään ihan heti. Ostamalla paljon ruokaa ja tavaroita voisi rahoittaa omia puheluja ja mahdollisia kuukausimaksuja. Onko kukaan kysynyt tätä S-ryhmältä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti