maanantai 4. helmikuuta 2013

Ei kai mikään aprillipila? Kaikki Saunalahden liittymät saavat huhtikuun alussa min. 256 kbit/s dataliittymän

Saunalahti tiedottaa, että heidän liittymien puhetaksat nousevat huhtikuun alusta lähtien. Vastineeksi kaikki Saunalahden liittymän omistajat saavat 256 kbit/s -dataliittymän. Näin ei kuulemma synny vahingossa ikäviä ja korkeita datamaksuja.

Tarjottu Vauhti ei ole mieletön. Pitää kuitenkin muistaa, että mm. Welho tarjosi aikoinaan kiinteää liittymää vauhdilla 100 kbit/s. Sillä oli tultava kotona toimeen. Esimerkiksi noin 700 Mt:n kokoisen Linux-levitysversion lataaminen kesti ja kesti. Väitän, että 256 kbit/s on riittävä hyvinkin monen palvelun käyttöä ajatellen. Tyttärelläni on puhelimessaan Saunalahden 512 kbit/s -dataliittymä ja se riittää; voi katsoa YouTubea tai soittaa Viber-puheluja kavereille.

On jännittävää nähdä, miten kyseinen siirto vaikuttaa käyttäjiin, siis meihin kuluttajiin. Saattaa olla, että nähdään jonkinlaista siirtymää muilta operaattoreilta Saunalahteen. Kun Saunalahti vielä tarjoaa sopivasti huhtikuun alussa muutamaa huokeaa älypuhelinta ja tämän ilmaisen dataliittymän, moni voi innostua ja hankkia samalla vaikkapa tabletinkin. Nimittäin älypuhelimista on helppo jakaa Internet-yhteys langattomasti muille laitteille. Erityisesti Sonera voi kärsiä jonkin verran ja menettää liittymiä. Yritykset eivät ihan helposti lähde kyseisten tarjousten perään.

Juuri 4G-yhteyden hankkineena olen miettinyt, kuinka verkot nykyään vetävät. Ilmeisesti on laskettu, että 256 kbit/s:n levyinen kaista voidaan tarjota kaikille. Onko tämä nyt se valtion suunnittelema tietoyhteiskunta? Tai ainakin neljäsosa siitä? Jokaisellehan piti taata kiinteä 1 MBit/s -yhteys.

Edit: Saunalahden keskustelupalstalla mietitään joukkopakoa, koska pakollista Internetiä eivät kaikki halua tai tarvitse. Jaahas, asialla on aina toinenkin puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti