keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mannerheimintiellä Saunalahden 4G DC (= 2*3G) suorastaan lentää!

Ajelin raitiovaunu 10:llä keskustaan puolen päivän aikaan tavallisena arkipäivänä. Päätin kokeilla silloin tällöin, millaisia nopeuksia Saunalahden 4G -liittymäni, joka on oikeasti vain 2*3G eli Dual Carrier, voisi näyttää. Käytin apuna Speedtest.net -sovellusta.

Huomasin, että vauhti oli huima useassa kohtaa Mannerheimintietä - olinpa sitten ulkona pysäkillä tai sisällä raitiovaunussa. Parhaan tuloksen sain Oopperan kulmalla:

Test Date: 13.2.2013 13:22:42
Connection Type: Cellular
Server: Helsinki
Download: 64,13 Mbps
Upload: 1,04 Mbps
Ping: 84 ms

Huima tulos!

Komeista lukemista huolimatta välillä verkko vaihtui eli puhelin hyppäsi automaattisesti 3G:n puolelle. On siis aivan tuurista kiinni, millaisia vauhteja voi saada. Jos asuinpaikan lähellä on hyvä verkko, lukematkin kaunistuvat. Osa hyvistä luvuista saattaa mennä vuorokaudenajan piikkiin. Illalla tuskin olisin saanut samanlaisia lukemia. Päivällä verkon käyttäjiä saattaa olla vähemmän. Tuo asia tosin pitää vielä todistaa. Vaan sen aika on sitten, kun tiet sulavat ja pääsen liikkumaan kunnolla polkupyörällä. Ei ole mukava ajella raitiovaunulla ja mittailla nopeuksia.

Vakuutun yhä enemmän siitä, että kyllä ne 4G-verkot vielä tulevat ja niillä päästään lujaa. Malttia pitää tosin vielä olla eikä kaikki kehitys tapahdu yhdessä yössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti