maanantai 25. helmikuuta 2013

Berrybootin avulla yhdelle SD-kortille useita käyttöjärjestelmiä Raspberry Pi:ssä

Ooh, uuh! Halkean jälleen kerran innostuksesta! Tähän asti olen joutunut varaamaan Raspberry Pi:ssä aina yhtä käyttöjärjestelmää varten yhden SD-kortin. Niitä on sitten pitänyt vaihdella ja etsiä välillä kiivaastikin. Ei enää. Berryboot antaa mahdollisuuden asentaa useita käyttöjärjestelmiä yhdelle SD-kortille. Oikein hyvä. Kannatetaan ja otetaan kiljuen käyttöön!

On kulunut vain puoli vuotta siitä, kun sain oman Raspberry Pi:n käyttööni. Mikään muu laite ei ole tuonut näin paljon yllätyksiä ja iloa. Uudet kännykät toki ovat näyttäviä, mutta ne ovat niin ennustettavia. Raspberry Pi ja siinä ajettavat ohjelmat sekä lisälaitteet yllättävät puun takaa alvariinsa. Niinkuin nyt tämä Berryboot!

Raspberry Pi ja sen tarjoamat ohjelmat ovat siitä mukavia, että ne vain ovat. Niitä ei tarvitse selitellä eikä niiden tarvitse selitellä. Siinä, kun esimerkiksi Windows 8 etenee huonommin kuin aikoinaan Windows Vista, Raspberry Pi kulkee nk. omia polkujaan eikä sen edes tarvitse vilkuilla mitään Windows-maailmaa. Pidän siitä rehellisestä maailmasta, jonka Raspberry Pi ja siinä pyörivät softat voivat tarjota.

Tässä linkki Berryboottiin: http://www.berryterminal.com/doku.php/berryboot

Edit: Nyt hajoan (positiivisesti) lopullisesti! Berryboot antaa mahdollisuuden asentaa käyttikset USB-tikulle. Boottiloaderi säilyy SD-kortilla. Mutta siis se pihvi on, että SD-kortiksi kelpaa joku ihan pienikin, väitän. Sen sijaan USB-tikku voi olla vähän nopeampi kuin SD-kortti, joten ehdottomasti kokeilen! Aiemmin jo kuolasin tuollaisen kombinaation perään, mutta en saanut manuaalisesti hommaa toimimaan. Nyt Berryboot hoitaa tiedostot paikoilleen puolestani automaattisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti